Η περιοχή των Σερρών, αποτελούσε από τα αρχαία χρόνια ένα κομβικό σημείο οικονομικών και στρατηγικών προσανατολισμών μεγάλης σημασίας.
Ο πλούσιος και ιδιαίτερα παραγωγικός και προσοδοφόρος κάμπος και η βατότητα των βουνών της, αναδεικνύουν για αιώνες την ποιότητα της παραγωγής που προσφέρει.

Η πόλη είναι γνωστή από την αρχαιότητα με διάφορες ονομασίες πολύ κοντινές στην σημερινή, αποδεικνύοντας ότι η ονομασία της μεταβιβάστηκε μέχρι σήμερα με ελάχιστες σχετικά παραφθορές.

Το αρχαιότερο επιγραφικό μνημείο που διασώζει τη γραφή «Σιρραίων πόλις» είναι ρωμαϊκής εποχής και βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών. 

Η οικογένεια Γρηγοριάδη είναι στενά συνδεδεμένη με την παράδοση, καθώς και με την παραγωγή βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου από πάππου προς πάππου. Καλλιεργεί ελιές για πάνω από δύο γενιές και είναι μια διαδικασία που πρωταγωνιστεί στη ζωή της καθόλη την διάρκεια του έτους. Ανάλογα με την εποχή πραγματοποιείται και η ανάλογη εργασία, από το κλάδεμα της ελιάς  μέχρι και την συγκομιδή της, έτσι με σκληρή δουλειά φροντίζει να προσφέρει το καλύτερο δυνατό για να έχει ως αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό ποιοτικά ελαιόλαδο δικής της παραγωγής. Ο ζήλος και το μεράκι που τρέφει η οικογένεια για την παραγωγή του Sirreon,  πηγάζει από την αγάπη που έχει για την κληρονομιά των προγόνων της, την παράδοση και φυσικά τον τόπο που φιλοξενεί στα σπλάχνα του την παραγωγή τους!

Οι  ελαιώνες Γρηγοριάδη αποτελούνται από ιδιόκτητους βιολογικούς ελαιώνες 25 στρεμμάτων, που χρονολογούνται από το 1980 και στα κτήματα τους υπάρχουν ελαιόδεντρα άνω των 30 ετών. 

Σ'ένα μικρό ορεινό χωριό στο Χαροπό Σερρών το όποιο βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Νομού Σερρών δυτικά του όρους Μενοικίου, ξεκίνησε για πρώτη φορά η φύτευση των ελαιοδέντρων μας με σεβασμό και αγάπη για τα υλικά που απλόχερα προσφέρει η φύση και η Σερραική Γη.

Με κλίμα ξηρό και υγιεινό, το οποίο είναι πασίγνωστο ότι στα παλαιότερα χρόνια αποτελούσε τόπος παραθέρισης, φιλοξενίας και ανάρρωσης για ανθρώπους με πνευμονικά προβλήματα, θελήσαμε να ξεκινήσουμε το ‘Όραμα μας!

Ένας ευλογημένος τόπος κατάλληλος να φιλοξενήσει τους βιολογικούς Ελαιώνες Sirreon.

Το σήμα του ελαιόλάδου Sirreon δεν επιλέχθηκε τυχαία. Αποτελεί μια σύγχρονη, αφαιρετική και μοντέρνα εκδοχή απεικόνισης ενός πολύτιμου καρπού υψίστης διατροφικής αξίας, αυτού της ελιάς, το οποίο ταυτίζεται ταυτόχρονα με το ανθρώπινο αποτύπωμα.

Σκοπός, όχι απλώς η ανάδειξη μιας εντελώς νέας κουλτούρας στην κατηγορία του ελαιολάδου αλλά κυρίως η έκφραση της μοναδικότητας της γεύσης, των αρωμάτων και της ποιότητας που οι ποικιλίες Sirreon πρεσβεύουν και διαθέτουν.

Καθώς η εύφορη Σερραϊκη Γη, με το εύκρατο κλίμα και την αρχέγονη παράδοση της παραγωγής της συνεχίζει να μας εκπλήσει, ελαιόλαδο Sirreon έρχεται να αξιοποιήσει τη μοναδικότητα αυτή και να προσφέρει μερικές από τις πιο εύγεστες και αρωματικές ποικιλίες Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου βιολογικής καλλιέργειας.